
קונקט מעמידה לרשותכם מגוון רחב של טלפונים משרדיים (טלפוני IP) לשימוש במרכזיה בענן.
כמעט בכל תהליך איפיון ראשוני, הלקוח נדרש לספק כתב כמויות של טלפונים לפי סוגים על פי צורכי העסק והמשרד בהתאמה לעובדים ולתפקידם.
זו היא אחת ההחלטות היותר מורכבות, ופה אנחנו נכנסים לתמונה , ראשית אנו לומדים את צורכי העסק, מכירים את התפקידים של העובדים הקיימים, באמצעות מס' שאלות יודעים לייעץ לכם מה החלוקה הנכונה תוך חשיבה ממוקדת על כל עובד והצורך שלו בתקשורת הקווית.
ישנם סוגים רבים של מכשירי טלפון, אך במאמר הזה אנו נתמקד בשלושה סוגים עיקריים לצורך ההסבר.
אז, איך לבחור טלפונים למרכזיה?
טלפון IP בסיסי: כשמו כן הוא, בסיסי, בעל צג קטן יחסית אך יחד עם זאת נותן מענה לרוב המקרים. הטלפונים הבסיסיים מתאפיינים בצג זיהוי שיחה בעברית (כאמור קטן יחסית אבל יחד עם זאת קריא וברור), לחצני תפעול כגון: השתק, העברת שיחה, ועידה, המתנה, חיוג חוזר, ומקשי מסך (מקשים תחת המסך המתפקדים לפי סטטוס התפריט המסך), דיבורית, נורית חיווי הודעה/ צלצול, איכות שמע HD להעברת קול באיכות גבוהה מאוד. מכשירי הטלפון הבסיסייים מתאימים לרוב העובדים בעסק ובמשרד שכן אין להם ריבוי שיחות וטיפול בריבוי שיחות.
לרוב מתקשרים אליהם באופן ישיר או מעבירים אליהם שיחות, ואין להם את הצורך בביצוע מרובה של העברת שיחות, ועידות מרובות משתמשים וכו". סוגי מכשירים אלו מתאימים גם למוקדים שכן הנציגים צריכים לערוך שיחות טלפון בעיקר קבלה או הוצאת שיחה בקלות ובפשטות.
חשוב להדגיש שכל הטלפונים (גם המכשירים הבסיסיים) תומכים בחיבור מערכת ראש "מדונה" לניהול שיחות באופן שידיהן של העובדים חופשיות לחלוטין, לביצוע פעולות במחשב או כל פעולה מכל סוג.
טלפון IP בינוני - מתקדם: לרוב יתאים לבעלי תפקידים בכירים ומנהלים, מכשירי טלפון מסוג זה מתאפיינים בגודל פיזי קצת יותר גדול מהטלפונים הבסיסיים וכן לרוב בעלי צג גדול יותר ולעיתים צבעוני, הבידול העיקרי בין טלפון בסיסי לבין טלפון בינוני הוא נושא הלחצנים לחיוג מהיר. בעלי תפקידים בעסק נדרשים לא מעט פעמים לחייג לשלוחות בארגון בלחיצת כפתור במקום לבזבז זמן על חיפוש מספר השלוחה של כל עובד והקלדת המספר, לחצני החיוג המהיר מספקים גם חיווי באמצעות נורת לד במקרה ששלוחה מסויימת תפוסה, כך הם יודעים שבעת הזו הם לא יוכלו להתקשר. שימוש נוסף בלחצנים לחיוג מהיר הוא גם ביצוע התקשרות בלחיצה גם למספרים חיצוניים (מחוץ למרכזיה), למשל לניידים, למספרים נייחים כמו של בנק, רו"ח, ספקי שירות שונים וכדומה.
הטלפון הבינוני לרוב יתאפיין עם כ-6 עד 16 לחצנים מקוצרים ותומכים בחיבור של יחידת הרחבת לחצנים.
גם מכשירים מסוג זה בעלי מאפיינים כללים של אלו הבסיסיים כגון: איכות שמע HD, צג זיהוי שיחה בעברית, לחצני תפעול כמו: העברת שיחה, ועידה, השתק, המתנה ועוד..
טלפון IP מנהלים ומרכזניות:
מכשירים מסוג זה יתאימו לבעלי תפקידים בכירים, מנכלים, סמנכלים וכן עמדת מרכזנית עם ריבוי גדול של שיחות אותם הם צריכים לתפעל בכמות גדולה ויחד עם זאת במהירות ובפשטות, וכן להגיע לכל אחת מהשלוחות בארגון בלחיצת כפתור.
מכשירים אלו כוללים את המאפיינים והיכולות של המכשירים הבסיסיים והבינוניים ולאלו מתווספים גם: צג צבעוני גדול במיוחד בעברית, כמות לחצנים לחיוג מהיר גדולה יותר (כ-30 עד 120) עם יכולת לחיבור יחידת הרחבת לחצנים!, לרוב הם גם יכלולו ממשקי WiFi ובלוטוס.
מכשירים מסוג זה מתאפיינים גם בעוצמת שמע חזקה יותר ומקשי פעולות גם בצידי המסך.
כמה דברים שרצוי לדעת:
בין הדגמים שצויינו יש גם דגמי ביניים וגם טלפונים אלחוטיים, אך אלו אשר צויינו במאמר זה הינם הרוב הנרכש ע"י הלקוחות.
חשוב לציין שחלק ממותגי הטלפונים הנמכרים בארץ אינם מספקים ספק כח עם המכשיר ולעיתים נדרש תשלום נוסף עבור ספקי כח (חשמל לטלפון).
הרוב המוחלט של הטלפונים תומך בפרוטוקול POE (Power Over Ethernet) פרוטוקול זה מאפשר לטלפון לקבל מתח (חשמלי) דרך כבל הרשת שמתחבר אליו ובכך לייתר את הצורך בספקי כח וכבלים נוספים.
לשם הפעלת הטלפון באמצעות POE נדרש שיהיה בארגון "סוויטצ'" - מתג רשת תומך POE.
טלפוני IP מכל סוג מתאפיינים גם ב-2 חיבורי רשת (In &Out) מאפיין זה בא לידיי שימוש כאשר בעמדת העבודה ישנו רק חיבור רשת אחד כך שחיבור הרשת מהשקע בקיר מתחבר אל הטלפון(In) ומהטלפון (Out) אל המחשב.
אנחנו פה בשבילכם, לייעץ לכם ולעזור לכם לבחור את מה שאתם צריכים בדיוק!
コメント